Sandsjövik

Byggnationen har varit igång sedan sommaren 2019. Sedan dess har taket fått en uppfräschning och ytterväggarna har tilläggsisolerats. Invändigt har i stort sett allt rivits. Den tidigare planlösningen med en ingång till lägenheterna från korridoren har ersatts med lägenhetsavskiljande vägg och ingång från utsidan istället. Lägenheterna får dessutom en varsin inglasad uteplats. Gemensamhetsytorna blir generösa och ljusa med gott om utrymme för samvaro. Utemiljön kommer också att göras trivsam och det blir carportar och två nya byggnader för sopsortering och förrådsutrymmen.

Snabbfakta

ADRESS

Sandsjövik, 571 63 Bodafors

KONTRAKT

Totalentreprenad

BESTÄLLARE

Riksbyggen

BYGGTID

Ca 1 år

FÄRDIGSTÄLLANDE

Hösten 2020

Vi har fått uppdraget att som totalentreprenör bygga om- och till Sandsjövik till ett trygghetsboende. I och med detta fortsätter vårt fina samarbete med Riksbyggen.

Tillsammans har vi jobbat med kostnadseffektiva lösningar för att få projektet i hamn. Energieffektivitet och kvalitet har stått i fokus. Bland annat kan nämnas att  fasaden och taket har tilläggsisoleras. Det är också nya fönster isatta med lägre U-värden.

På taket fanns redan solfångare och denna har såklart bevarats.